• Esileht
  • Tallinna büroode rendihinnad muutuvad veelgi kallimaks

Tallinna büroode rendihinnad muutuvad veelgi kallimaks

Arco Vara Kinnisvarabüroo AS äripindade maakler Vivika Simmo tunnistas, et praeguses turuolukorras ei ole 200-kroonine või isegi kõrgem üürihind sugugi enam haruldus, kirjutab äripäev.

Määdunud aastal kesklinna A+ hoonetes sõlmitud üürilepingutes oli hind üldjuhul kõrgem kui 200 kr/m². Viimase paari aastaga on bürooruumide üürihind tõusnud suhteliselt kiiresti tänu suurele nõudlusele ning ehitushinna tõusule.

«Uute ärihoonete üürileandjatel kliente jätkub, mistõttu pole põhjust hinda langetada,» märkis Simmo.

Tänu suurele nõudlusele turul on tema sõnul võimalus üürihinda tõsta juba ka vanemate ärihoonete omanikel. Näiteks kui kesklinna bürooruumide eest sai kolm aastata tagasi küsida ca 130 krooni ruutmeetri eest, siis tänasel päeval pärast sama hoone ja selles paiknevate bürooruumide ning kommunikatsioonide remonti ja uuendamist võib kindlasti küsida juba 190 või isegi enam krooni ruutmeetri eest.

BPE Kinnisvaraeksperdi äripindade maakler Toomas Veskimäe sõnul võib 200 krooni eest ruutmeeter saada üsna korraliku heledaks värvitud seintega ja lihtsa vaiba või parketiga kontori. Sellises korteris pole üldjuhul määblit, kuid on telefoni- ja internetiühendus. Kõrghoonetes on kindlasti liftid ja oma maja toitlustus vms. Võimalik, et suurematele pindadele on kasutada oma kääginurk või tualetid.

Toimetas Kaire Uusen, PM online

Postimees Kinnisvara
17.01.07

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus