• Esileht
  • Tallinna korterite hinnad tegid viimase aja järseima languse

Tallinna korterite hinnad tegid viimase aja järseima languse

Maa-ameti avaldatud statistika järgi toimus juulis Tallinna korteriomandite müügihindades viimase aja järsemaid languseid – hinnad kahanesid ligi 8 protsenti, samas tõusis aga tehingute arv.

Kui selle aasta jaanuarist kuni juunini langes korterite müügihind ruutmeetri kohta 23 728 kroonilt 22 608 kroonini, mis teeb hinnalanguseks poole aasta lõikes 4,7 protsenti, siis juulis oli korterite keskmiseks müügihinnaks 20 898 kr/m². See tähendab ühe kuuga 7,6-protsendilist hinnalangust.

Juuresolevast Tallinna korterite keskmiste hindade graafikust nähtuva pakkumishinna ja tegeliku müügihinna suurest vahest saab järeldada, et põhiliselt tehakse müügitehinguid just odavamate korteritega. Kesklinna kallimate ja uutes arendusprojektides asuvate korterite osakaal müügitehingute üldarvus on väga väike.

Vaatamata suveperioodile tõusis aga juulis Tallinna korteriomanditega tehtud tehingute arv juuniga võrreldes 45 võrra. Müügipakkumiste arv on viimastel kuudel olnud üsna stabiilne.

Kui oletada, et keskmiselt on iga korteri kohta üleval kaks müügikuulutust, siis on müügipakkumiste arv ca 5000, mille puhul oleks sama tehinguaktiivsuse juures korterite keskmine müügiperiood 8 kuni 10 kuud.

Koduleidja Oü maaklerite sõnul on paljud müüjad, kes senini hoidusid suurematest hinnaalandamistest, oma objektide müügihindu korrigeerinud ja see on viinud enamasti ka tehinguni.

Allikas: 6.august 2008.a. Eesti Postimehe lisa Kinnisvara

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus