• Esileht
  • Pindi läheb Vestman Teenuste liitmisega maapiirkondadesse

Pindi läheb Vestman Teenuste liitmisega maapiirkondadesse

‘Vestman Teenuste maakondlik võrk on väga tugev. Mõnes piirkonnas, nagu Viljandi- ja Läänemaa, aga ka Ida-Virumaa, on nad meist tuntumad,’ rääkis rohkem Eesti suuremates linnades tegutseva Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli.

Kuupäev

  • 9.01.09 sõlmitakse kavatsuste protokolli järgi tehing, millega AS Pindi Kinnisvara ostab ASi Vestman Teenused. Ettevõtete aktsionärid sõlmisid eelmisel nädalal kavatsuste protokolli firmade vahendus- ja hindamisteenust osutavate müügiüksuste ühendamiseks.

Esialgu kasutatakse edasi mõlemat kaubamärki, ent perspektiivis jääb kasutusele Pindi Kinnisvara kui tuntum. Roosiväli kinnitusel klientide jaoks midagi ei muutu, pigem võidavad nad kinnisvaraettevõtte universaalsemaks muutumisest. ‘Pole palju neid büroosid, mis tegelevad põllu- ja metsamaadega, korterite-majade ja kommertskinnisvaraga,’ selgitas Roosiväli.

Suurim liitumine üldse

ASi Vestman Teenused omanik Aivar Berzin firma müügi tagamaid ja ajendeid kommenteerima ei soostunud. ‘Vestman Grupi organisatsiooni tugevusest tingituna ei ole Vestman Teenused finantsraskustes ja omab tugevat ja professionaalset meeskonda,’ kinnitas Vestman Grupi personali- ja avalike suhete juht Arvo Allev.

Tehingu väärtust osapooled ei avalikusta. Roosivälja sõnul on tegu suurima liitumisprotsessiga Eesti kinnisvaraturu ajaloos.

‘ühendatud müügiüksus muutub konkurentsituks liidriks nii vahendus- kui ka hindamisturul, omades suurimat esinduste arvu üle Eesti,’ sõnas ta.

Vestman Grupi põhitegevused on metsa- ja põllumaa majandamine, firma on Eesti suuremaid maaomanikke. Selle aasta alguses otsustasid Vestmani omanikud eraldada põhitegevusega mittehaakuva kinnisvarabüroo ja asuti tegelema partneri otsinguga.

Mis on mis?
  • Pindi Kinnisvara on Eesti suurima kontoritevõrguga kinnisvarabüroo, mis tegutseb Realia kaubamärgi all ka Riias ning Vilniuses. Firma müügiportfellis on Eestis üle 2000 objekti ning aastas väljastab Pindi Kinnisvara 6000 kinnisvara eksperthinnangut.
  • Vestman Teenused on üks mitmest Vestman Gruppi kuuluvast ettevõttest. Gruppi kuuluvad veel sellised firmad, nagu Vestman Varahaldus, Metsamaahaldus, Vestman Energia, Piibeleht Arendus jt.

Allikas: 16.detsember 2008.a. äripäev

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus