• Esileht
  • Uus Maa: hinnatõus kui põrge

Uus Maa: hinnatõus kui põrge

Kuid kindlasti mitte samale tasemel, kust algselt visati.

Määdunud aastal olid paljud sunnitud müüma kiiresti ja turuhinnast palju soodsamalt. Olukord oli tõesti üsna träästitu, kuna pangad olid tõmmanud laenukraanid kinni ning turul valitses vaikne ootamine.

Täna on kliendid, kui ka pangad avatumad ning eriti just euro ootuses. Hinnad ei ole kindlasti samal tasemel, kust langus algas ning eelpool toodud võrdluses oleva pallimänguga on hoog rahulik ja põrkumine madal.

Kui kesklinnas oli pakkumisi, mille ruutmeetrihinnad olid alla 10 000 kr/ruutmeeter, siis täna on samad korterid pakkumises 17-20% kõrgema hinnaga. Samuti on tagasi investoreid kui ka kallima kinnisvara ostjaid, mis kõik viitab statistiliselt hinnakasvule.

Magalates on siiski hinnatõus pigem statistiline, kui reaalne, sest ostujõu taastumiseks ei ole palgad kasvanud ega täätus kahanenud. Seega ennekõike on aktiivsus, kui ka reaalne hindade kasv Tallinna kesklinnas ning muudes piirkonades olnud muutumatu ning jätkuv hindade korrigeerimine on siiski allapoole.

Korterite hinnad on üldise majandusfooni taustal kosumas ning mitmete eramute kui ka kallimate kruntide hinnad peavad veelgi õhku välja laskma.
Hindade tõus sõltub suuresti üldisest nõudlusest ning täna on pakkumiste arv langenud ning, mis aitab aktiivsemates piirkondades hindadel kasvada.

Allikas: ehitusuudised.net

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus