• Esileht
  • PRESSITEADE: Konverents “Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?” 29.märtsil Tallinna Teletornis

PRESSITEADE: Konverents “Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?” 29.märtsil Tallinna Teletornis

Eesti Kinnisvarafirmade Liit (EKFL) koostääs Nordea pangaga korraldab 29.märtsil Tallinna Teletornis igakevadise konverentsi „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?“, kus keskendutakse kinnisvarasektori hetkeseisule ja tulevikutrendidele ning analüüsitakse väliskeskkonna mõju Eesti kinnisvaraturule. 

 

EKFL-i tegevdirektor Tõnis Rüüteli sõnul näitab majanduskriis sektoris lõpumärke, turg elavneb ettevaatlikult, probleemiks on  ehitushindade liiga kiire tõus. ‘Kriis on selgelt näidanud, et Eesti oma väikese ja avatud majandusega sõltub suurel määral maailmamajanduse käekäigust, samamoodi sõltub ka meie kinnisvaraturg oluliselt globaalsetest muutujatest. Seetõttu keskendub ka seekordne konverents lisaks Eestis toimuvale ka välisriikide kinnisvaratrendidele ning globaalmajanduse arengutele,’ ütles Tõnis Rüütel. ‘Soome kinnisvaravahendajate keskliidu tegevjuht Jukka Malila käsitleb konverentsil kinnisvarasektori hetkeseisu nii meie põhjanaabrite juures kui ka mujal Euroopas.’ 

 

Rohkem kui 10-aastase traditsiooniga kinnisvarakonverentsi avab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske. Ettekannetega majanduskeskkonna mõjudest kinnisvaraturule esinevad Nordea panga peaäkonomist Tõnu Palm ja Tartu ülikooli lektor Hannes Kuhlbach. Tallinna linnaplaneerimise ameti detailplaneeringute teenistuse direktor Arvo Rikkinen annab ülevaate planeeringutest Tallinnas. 

 

 

Lisaks astuvad konverentsil üles kommunikatsiooni konsultant Raul Rebane ning toimub arutlusring kinnisvaraarendusse investeerimise teemal Margus Tinno juhtimisel. 

 

 

Konverentsi moderaatorid on EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel ning EKFLi juhatuse esimees, Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

 

Konverentsipäeva lõpus kuulutab EKFL välja auhinna „Aasta kinnisvarategu 2011“ laureaadi ja annab üle skulptuuri, mille autoriks on Tauno Kangro.

 

Eesti kinnisvarafirmade Liit on loodud 1994. aastal, mis ühendab kinnisvara vahenduse, arenduse, halduse ja konsultatsioonidega tegelevaid äriühinguid. 

 

Lisainfo:

 

Tõnis Rüütel

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor

Mob: 50 46 517

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus