• Esileht
  • Must üüriturg pärsib ettevõtluse arengut

Must üüriturg pärsib ettevõtluse arengut

Justiitsminister Andres Anvelt märkis, et üürituru reguleerimine on oluline ettevõtluse arendu seisukohalt, et ettevõtjail oleks parem võimalus üürielamutesse investeerida.

 

„üürituru reguleerimine on oluliselt laiem teema kui riigi kassa täitmine. Tõepoolest, musta turu tõttu jääb riigil saamata igal aastal ligikaudu 3 miljonit eurot,’ rääkis Anvelt täna justiitsministeeriumis toimunud arutelul. ‘Lisaks riigile on aga turu reguleerimine oluline ka ettevõtluse arengu seisukohalt, kuna ettevõtjad sooviksid teha investeeringuid näiteks üürikorterite ehitamisse, kuid ei suuda hinna poolest musta turuga võistelda.’

 

Anvelt selgitas, et kui ettevõtjad investeeriksid üürielamute ehitamisse, oleks olemas rohkem kaasaegseid ja ohutuid üüripindu ning inimeste elupinnad uueneksid. Lisaks aitaksid investeeringud tagada tääjõu mobiilsust Eestis, sest tema sõnul on näiteks praegu väga raske leida üüritavat elamispinda väikelinnades.

 

Täna toimus justiitsministeeriumis kohtumine Eesti Kinnisvarafirmade Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajatega, et arutada üürituruga seonduvaid probleeme. Kohtumisel räägiti nii üürileandja kui üürilevõtja probleemidest ja seaduse kitsaskohtadest. 

 

Kokkusaamisel lepiti kokku, et justiitsminister viib probleemi arutelu koalitsiooninõukogusse ning koostääs justiitsministeeriumiga asutakse probleemile lahendusi otsima.

 

Allikas: http://www.aripaev.ee/article/2014/4/30/must-uuriturg-parsib-ettevotluse-arengut

 

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus