• Esileht
  • Pressiteade: Kinnisvaraäri ei ole enam lokaalne, turule voolab kapitali, kuid hinnatõus ei ole enam

Pressiteade: Kinnisvaraäri ei ole enam lokaalne, turule voolab kapitali, kuid hinnatõus ei ole enam

 

Eesti Kinnisvarafirmade Liit (EKFL) koostääs Swedbankiga korraldab 8. oktoobril Meriton Grand Conference & SPA Hotel’i konverentsikeskuses kinnisvarateemalise seminari, kus valdkonna arvamusliidrid annavad ülevaate kinnisvaraturu hetkeseisust. Samas ka sektori tulevikuvisioonist globaalsemalt – millised võiksid olla mõjud lähtuvalt tänasest rahutust maailmast?

 

 

EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüüteli sõnul peaks seminari üheks märksõnaks olema tõdemus, et kinnisvaraäri ei ole enam ammu lokaalne, vaid seda mõjutavad teised turud nii Euroopas kui maailmas laiemalt.

Teiseks, Eesti kinnisvara on atraktiivne ning sellele turule voolab praegu kapitali juurde. Kuna pakkumine kipub kohati ületama nõudlust, siis võib täheldada mõningast pidurit hinnatõusus.

Samas hoiatab Rüütel, et kohaliku turu suurimad riskid peituvad väliskeskkonnas. Meie jaoks on võtmetähtsusega Soome ja Rootsi kinnisvaraturu käekäik, kus majandused ei ole parima tervise juures.

 

 

Kuidas maailmas toimuv Eesti kinnisvaraturgu mõjutab? Selle üle arutleb oma ettekandes Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. Samateemalises diskussioonipaneelis osalevad ka Tarmo Kase, Mika Sucksdorff ja Andres Tukk.

Maailma rahandusest räägib Eesti Arengufondi majandusekspert Kristjan Lepik ning tema poolt juhtavas diskussioonipaneelis osalevad ka Sven Sester, Erkki Raasuke ja Priit Perens. 

Eesti majanduse väljavaadetest annab ülevaate Swedbanki peaäkonomist Tõnu Mertsina.

Millised on trendiliikumised kinnisvaras? Mõtiskleb Tallinna ülikooli imagoloogia dotsent Linnar Priimägi.

Energiasääst – madalenergiamaja tasuvuse küsitavusest annab ülevaate Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand. Järgnevas diskussioonipaneelis osalevad  ka prof. Jarek Kurnitski, Toomas Alle, Tarmo Tamm ja Ardi Roosimaa.

Kinnisvaraga seonduvatest maksudest räägib advokaadibüroo Glikman, Alvin & Partnerid vandeadvokaat Priit Raudsepp.

Elamispindade tehingute arvu languse mõju ulatusest ja tagajärgedest kõneleb Adaur Grupi juhatuse liige Tõnu Toompark ning ettekandele järgnevas diskussioonipaneelis osalevad Peep Sooman, Mart Saa ja Ero Viik.

Kinnisvaraturundus – kus ikkagi king pigistab? Kinnisvarakuulutuste head ja vead toob välja Postimehe kinnisvara ja ehituse teemalehe toimetaja Rain Uusen.

 

 

Seminaril kuulutatakse välja EKFLi poolt iga-aastaselt korraldatava konkursi „Säravaim kinnisvaratäht 2014“ laureaat, kelleks on kinnisvarasektori parimaks valitud magistritää autor.

 

 

Seminari moderaatorid on EKFLi juhatuse esimees, Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ja EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel.

 

 

Eesti kinnisvarafirmade Liit on loodud 1994. aastal, mis ühendab kinnisvara vahenduse, arenduse, halduse ja konsultatsioonidega tegelevaid äriühinguid. 

 

 

 

Lisainfo:

Tõnis Rüütel

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor, mob.: 50 46 517 

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus