• Esileht
  • Üürihinnad näitasid sügisel väikest tõusu

Üürihinnad näitasid sügisel väikest tõusu

üürihindu on kergitanud varasemast veidi kõrgemaks üürida soovijate rohkus ehk nõudlus üüripindade järele olukorras, mil pangad on oma laenutingimusi karmistanud ja müügihindade languse ootus on pannud osa inimestest omakorda ootele.

Võib äelda, et praegusel ajal soovivad korterit üürida kas noored, kes alustavad kooselu ega taha veel ühtset vastutust pangalaenude näol, või need, kelle palk ei võimalda pangalaenu korteri ostuks.

äraootav seisukoht

Samuti leiab üürnike seas inimesi, kes küll soovivad tulevikus korterit osta, kuid on turu suhtes äraootaval seisukohal, aga ka sageli reisivad inimesed, üliõpilased või siis inimesed, kelle tääkoht on kodust kaugel ja edasi-tagasi sõitmisel pole mõtet.

Kui küsida, kas üürihind on praegusel ajal kallis, võiks vastaks, et niikaua, kui on piisav nõudlus, ilmselt ei ole.

üürnik paari päevaga

üürihindade piirid jagunevad aga rühmiti, näiteks maksimaalne summa 4500 krooni, 6500, 8500 ja 10 000 krooni.

Praegune olukord näitab, et kuni 8500 krooni maksvad kahetoalised mäbleeritud heas korras olevad Tallinna kesklinna korterid saavad üürniku juba paari päevaga.

Samas on see olukord kinnisvaraomanikele, kes üüritulu soovivad teenida, suurepärane võimalus oma kinnisvara müümise asemel üürile anda.

Kui suurt korterit või maja tasub üürida ja kuhu, sõltub juba inimeste soovist ja võimalustest. Kindlasti tuleks ennast kurssi viia maksimaalsete lisakulutuste summaga, mis üürile lisaks tuleb maksta.

Võib äelda, et peamiselt eelistatakse eelkõige heas korras mäbleeritud kahetoalisi kortereid, kus kõik eluks vajalik olemas – nii ei pea inimesed ise asjadele kulutama. On ju kogu korteri/maja sisustuse ostmine üpriski kulukas ettevõtmine.

Turg reguleerib ennast kallitelt üürikorteritelt ümber ostutuultele, kui ostu planeerivad inimesed enam koduloomisega oodata ei taha. Lisaks teeb hindade langus ostmise võimalikuks paljudele neile, kellel seni see võimalus puudus.

Mingil momendil püsivust soovivad inimesed eelistavad siiski tagastamatu üüriraha asemel pangalaenu tagasi makstes kinnisvara omada. Oluline on siiski see, et inimesed leiaks endale nüüd ja tulevikus sobivad lahendused.

Näited Tallinna üürihindadest viimase kahe kuu jooksul

Pirita: Padriku tee, 2-toaline, uus maja, mäbleeritud, parkimine. Hind 6500 krooni + kulud.
Kesklinn: Uus-Tatari, 2-toaline, uus maja, mäbleeritud, parkimine, panipaik. Hind 8000 krooni + kulud.
Lasnamäe: Läänemere, 1-toaline, paneelmaja, hea seisukord, mäbleeritud. Hind 4500 krooni + kulud.
Mustamäe: Mooni, 2-toaline, paneelmaja, hea seisukord, mäbleeritud. Hind 6000 krooni + kulud.
Mustamäe: Akadeemia tee, 1-toaline, paneelmaja, hea seisukord, mäbleeritud, 16 m². Hind 4000 krooni (sisaldab kommunaalmakse).
Paldiski mnt, renoveerimist vajav 1-toaline, mäbleeritud 16 m². Hind 2300 krooni + kulud.
Kesklinn: Kaubamaja, 2-toaline, renoveeritud. Hind 8000 krooni + kulud.
Pirita-Kose: Puhkekodu, 4-toaline, vanem maja, seisukord hea, mäbleeritud, 7500 krooni + kulud.

Allikas: Eesti Postimehe lisa Kinnisvara, 28.november 2007.a.

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus