• Esileht
  • Lasnamäel pakkumisi topelt

Lasnamäel pakkumisi topelt

Lasnamäel on city24.ee portaali andmetel pakkumises umbes 2000 korterit, võrreldes aastataguse ajaga on see number enam kui kahekordistunud.

Kõige soodsamad on Lasnamäe uusarendustes hinnad Läänemere tee 70 elamutes.

Samas on viimase poolaasta jooksul pakkumine suurenenud vaiksemalt, umbes 13%. seega toimus suurem pakkumismahu kasv just 2007. aasta kevadel ja suvel.

2007. aasta jooksul sõlmiti maa-ameti andmetel Lasnamäel korteriomanditega 2414 ostu-müügitehingut, keskmine hind oli umbes 21 300 kr/m2.

Tänavu esimese kvartali jooksul on sõlmitud 410 tehingut, keskmine hind umbes 19 000 kr/m2.

Keskmiselt sõlmitakse Lasnamäel umbes 130 tehingut kuus. Märts ja aprill olid tänavu aktiivsemad kuud ja ilmselt tuleb mai tehingute arvult sarnane.

Korteriomandite keskmine hind on langenud aastaga umbes 12% . Tehingute arv on vähenenud umbes 35%. Aprillis sõlmiti Lasnamäel tehingud keskmiselt umbes 18 000-18 500 kr/m2, kuigi pakkumises on ka oluliselt kõrgemate hindadega kortereid.

Märgata on trendi, et kaubaks lähevad kõige paremini just odavad korterid. Ostjad ei tee ostuotsust enne, kui on veendunud, et tehing on tõesti soodne ja korter sobib igati.

Peamine müüki kiirendav tegur on praegu turul hind. Ostjad, eriti just magalapiirkondades, on hinnatundlikud. Ostuhuvilisi tekib vaid väga soodsa hinna puhul.

Ostuhuvi tekib ka siis, kui tegemist on väga ilusasti renoveeritud korteriga, mille hind on mõistlik, aga kindlasti mitte kallim kui keskmised hinnad.

Järjepidev hinnalangetamine 10 000 krooni kaupa ei ole turul kasulikuks osutunud.

Pigem on oma korterist lahti saanud need inimesed, kes on teinud julge sammu hinna langetamiseks.

Seda, et turul on ostuhuvilisi palju, näitab tõsiasi, et väga sageli leitakse ostja vaid mõne nädala jooksul, kui hinda on märkimisväärselt langetatud.

Ka Lasnamäe uutel korteritel on müügihindasid langetatud ning see on taganud ka aktiivsema müügi. Aasta alguses tehti uutest projektidest kõige rohkem tehinguid Vana-Kuuli arenduses, Virbi tornelamus ja Läänemere tee 70 uutes korterelamutes.

Kõige soodsamad on Lasnamäe uusarendustes hinnad Läänemere tee 70 elamutes, kus veel kolme maja peale kokku on alles mõnikümmend korterit. Keskmiselt jäävad Lasnamäel uute korterite hinnad vahemikku 22 000-26 000 kr/m2.

Vähenenud on ka vahe uute ja vanade korterite hindade vahel. Kui veel aasta tagasi ulatus vahe umbes 50%-ni, siis nüüdseks on see taandunud 30% juurde.

Võib arvata, et umbes selliseks uute ja vanade korterite hinnavahe peaks jäämagi.

Allikas: 19.mai 2008.a. äripäev

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus