• Esileht
  • Korter leiab ostja maast kergemini

Korter leiab ostja maast kergemini

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff ütles, et sel aastal on kuus keskmiselt korteritega tehtud 61 tehingut, nendest 45 müügi- ja 16 üüritehingut.

‘Võrreldes tehingute arvu 2007. aasta omadega, võib tulemust pidada normaalseks, langust on umbes 16 protsenti,’ rääkis ta.

Sucksdorffi sõnul on kõige kesisem praegu maatehingute aktiivsus, majadega tehakse Uus Maa Kinnisvarabüroo vahendusel umbes kümme tehingut kuus.

Uusi müümata kortereid on Tallinnas kokku umbes 2300 ja neid jätkub Sucksdorffi sõnul veel tükiks ajaks. ‘Arvestades seda, et Tallinnas tehakse praegu uute korteritega keskmiselt 150 tehingut kuus, kulub kõigi uute korterite realiseerimiseks umbes poolteist aastat, kui müügitempo püsiks samana,’ märkis ta.

Arco Vara Kinnisvarabüroo on teinud selle aasta nelja esimese kuuga 275 elamispindade tehingut. ühes kuus tehti 69 tehingut, neist 62 olid seotud korteritega. Kuus vahendas Arco Vara Kinnisvarabüroo umbes 16 üüri- ning 46 müügitehingut.

Number

  • 46 korterit müüs Arco Vara keskmiselt igas kuus sel aastal.

ERI Kinnisvara ja 1Partner Kinnisvara on kevad-suvises korterimüügi tehinguaktiivsuses sarnased.

ERI Kinnisvara Põhja-Eesti tegevjuht Andres Teder ütles, et Tallinnas ja selle lähiümbruses on ERI Kinnisvara selle aasta esimese nelja kuu korteritehingute arv olnud 11-19 kuus, lisaks veel üüritehingud.

ERI Kinnisvara: tehingute arv pole järsult vähenenud

‘üldjoontes võib sellise tehingute arvuga praeguses turusituatsioonis veel rahule jääda. Võrreldes näiteks eelmise aasta tehingute arvuga ei ole väga suuri tehingute arvu kõikumisi esimesel neljal kuul olnud,’ sõnas Teder ning lisas, et korterite valdkond ongi sellel aastal kõige aktiivsem olnud, seevastu maade ja majade tehinguaktiivsus on väiksem kui eelmisel aastal.

Kõige rahulikum on äripindade turg

Tederi andmetel on praegu kõige passiivsem äripindade turg, kus oodatakse, milliseid muutusi toob lähitulevik. Olulist rolli hakkab mängima ka teise poolaasta üldise majanduskeskkonna paranemine või halvenemine, oli Tederi seisukoht.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on 1Partner Kinnisvara sel aastal teinud Tallinnas ja Harjumaal korteritega keskmiselt 13-14 tehingut kuus.

‘Mõistagi tehti kinnisvarabuumi tippaegadel tunduvalt rohkem tehinguid. See arv oli hinnanguliselt kaks korda suurem,’ märkis Vahter.

Maade ja majadega on lood kesisemad. ühes kuus tuleb Tallinnas ja Harjumaal sel aastal keskmiselt 3-4 tehingut.

Allikas: 9.juuni 2008.a. äripäev

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus