• Esileht
  • Kiirmüügiäri otsib saaki investoritele

Kiirmüügiäri otsib saaki investoritele

Intervjuu Ostuekspress Oü juhi ja ühe omaniku Aivar Soolaga.

Miks otsustasite oma kiirmüügiäri püsti panna?

Ostuekspress Oü on esimene firma Eesti kinnisvaraturul, kelle põhitegevusala on kinnisvara ostmine kiirmüügi korras. On selge, et kinnisvaraturg vajab kiirmüügiteenust ning lähemate aastate jooksul nõudlus selle teenuse järele kindlasti suureneb.

Konkurendid väidavad, et kiirmüüki võib korraldada iga kinnisvarabüroo. Mis on teie vastuargument?

Vahendusfirmad teevad kiirmüüke tavaliselt avalikes müügikanalites, mis pole raskustesse sattunud müüjate jaoks alati parim lahendus. Ostamekinnisvara.ee-le saadetud müügipakkumised ei ole avalikud, seda näevad ainult meie partnerid-investorid. Kui kinnisvaraobjekt on meie jaoks piisavalt atraktiivne, mis sõltub nii kinnisvara asukohast kui ka hinnast, teeme ostupakkumise 24 tunni jooksul.

Miks peaks investor ostma kinnisvara turuhinnast 15% odavamalt, kui ta saaks kokku osta näiteks nõudeid ja seejärel nende tagatiseks oleva kinnisvara lihtsalt ära võtta? Või osta kinnisvara kohtutäituritelt ning pankrotipesadest?

Maksame kuni 85% kinnisvara turuväärtusest, see tähendab, et meie tehtud ostupakkumised võivad olla ka näiteks 50% turuhinnast. Kõik sõltub müüdavast objektist. Sundmüük toimub kas täite- või pankrotimenetluse teel. Pakume müüjale lahenduse, mis välistab tema jaoks kohtutäituri või pankrotihalduri sekkumise.

Pakute kinnisvaraomanikule võimalust oma kodus edasi elada, kui ta sõlmib ostjaga üürilepingu. Millised on teie üürihinnad- ja tingimused?

üüri suurus on vastavuses üürituru hindadega. üürilepingu tingimused tulenevad võlaõigusseadusest ning üüriturul väljakujunenud tavadest.

Kui inimene soovib oma kodu välja osta, millistel tingimustel ta seda teha saab?

Tingimused lepitakse kokku läbirääkimiste käigus.

Kui palju on teie partnerite seas kohalikke ja kui palju välismaiseid investoreid ning kinnisvarafonde?

Praeguseks oleme partnerlussuhteid loonud kohalike investoritega, aga tunneme kindlasti huvi ka koostää vastu välismaiste investorite ja kinnisvarafondidega.

Millises rahalises mahus suudavad ja tahavad nad Eestis kiirmüüki tulnud kinnisvara kokku osta?

Oleme sõlminud lepinguid investoritega, kelle investeerimismaht jääb 10-15 miljoni krooni piiridesse ja kes tunnevad huvi rohkem elamispindade ostmise vastu. Samas teeme koostääd partneritega, kelle investeerimismaht algab 50 miljonist kroonist ja kes on huvitatud arendusprojektide, ettevõtete ja rahavoogude ostmisest.

mis on mis
    Ostuekspressi lõid endised maaklerid

  • Kinnisvara kiirmüügifirma omanikud on endised Eri Kinnisvara maaklerid Aivar Sool ja Raivo Juhanson.
  • Kinnisvarale tehakse 24 tunni jooksul turuhinnast kuni 85% hinnapakkumine, mis kehtib nädala jooksul.
  • Tehinguid tehakse nii korterite, majade, maade, äripindade, arendusprojektide kui ka ettevõtetega. Varade uuteks omanikeks saavad investorid ja kinnisvarafondid.

Allikas: 10.juuni 2008.a. äripäev

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus