• Esileht
  • Rüütel: langus turul kestab esimeste positiivsete uudisteni

Rüütel: langus turul kestab esimeste positiivsete uudisteni

Tegelikult on tema hinnangul juba praeguseks toimunud hinnalangus ostujõudu arvestades piisav. Majanduslangus tekitab aga sektoris negatiivset fooni ning jätkuv negatiivsus seab nii hinnad kui ka tehingute arvu surve alla. Nii ennustaski Rüütel, et langus kestab esimeste positiivsete makromajanduslike uudisteni. See peaks lõpetama jätkuva hinnalanguse ootusel põhineva stagnatsiooni.

‘Ei usu, et kinnisvarafirmade tääjõukuludes uuel aastal suuri muutusi tuleb,’ kommenteeris Rüütel. ‘Kuid on selge, et tehingute arvu vähenemisega vajatakse ka vähem tääjõudu ning nõrgemad spetsialistid peavad leidma endale teise ameti.’

Samuti lõpetavad tema hinnangul sektoris liiga lennuka strateegiaga ettevõtted pankrotiga, ent nende hulk pole ilmselt väga suur.

‘Arvan, et teenindusfirmadel on ees rasked ajad ja nad peavad oma kuluprintsiipi kohandama. Arendajatel muutub tehingute rahastamine keeruliseks,’ kommenteeris kinnisvarasektori tasuvust Häuser-Oberschneider Oü juhatuse esimees Paul Oberschneider. Sektori käive kasvab tema hinnangul finantssektorite likviidsust arvestades 2009. aastal vähe.

Rüütli hinnangul kasutavad ettevõtted tuleval aastal müügis pigem hindade alandamise taktikat kui võimalike lisaboonuseid, nagu auto või käägimääbel.

Kinnisvaraturg 2008
  • ülepakkumine jõudis ka büroopindade turule.
  • Kinnisvaraturul tervikuna on tänavu hinnad langenud eelmise aastaga võrreldes veerandi võrra.
  • Alates turu tipphetkest 2006. aastal on objektide müügiperiood pikenenud kaks korda ja tehingute arv vähenenud kaks korda.
  • Täätasud langesid.

Allikas: 29.september 2008.a. äripäev

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus