• Esileht
  • PRESSITEADE: Rotermanni kvartal sai Tallinna parima arendusprojekti tiitli

PRESSITEADE: Rotermanni kvartal sai Tallinna parima arendusprojekti tiitli

Rotermanni kvartali innovaatilisus on saanud 2008. aastal palju positiivset tagasisidet.

 

Esmalt pärjati AB Kosmos arhitekte Eesti riikliku kultuuripreemiaga ja Tallinna linnapea tänukirjaga Rotermanni kvartali ajaloolisse keskkonda sobiva julgelt kaasaegse uushoonestuse projekteerimise eest. Seejärel anti arendaja Rotermann City Oü-le ja arhitekt Vahur Sova´le Rotermanni Kruubiveski suurepärase restaureerimistää eest ajaloolises täästuskvartalis Tallinna Linnavalitsuse ja Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti tänukirjad.

Rotermanni tänava terviklahendus (led-tänavavalgustid, valgustusega plastistmed, prügikastid, taimekonteinerid) sai disainiauhinna Bruno jagamisel rekordiliselt kolmekordse tunnustuse – nii tootedisaini, disainiprojekti ja kui ka design management`i kategoorias.

 

9. oktoobril tunnustati kvartali kinnisvaraarenduslikku poolt – Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis Tallinna Ettevõtluspäeva lõpetamisel Rotermanni kvartalile (arendaja Rotermann City Oü) parima arendusprojekti tiitli.

Konkursi eesmärgiks oli tunnustada ettevõtteid, kelle teostatud kinnisvaraarendusprojektid aitavad kaasa kaasaegse, ettevõtlust soosiva linnaruumi kujundamisele ning atraktiivse elukeskkonna loomisele. Hinnati viimasel kahel aastal algatatud projekte, mis on valminud või valmivad pealinnas 2008. aastal ja investeeringute maht on enam kui 50 miljonit krooni.

Rotermanni kvartali arendusprojekti iseloomustab elustiilide paljusus, keskkonna mitmekesisus, linnalik tihedus ja avaliku ruumi erinevad kujundused.

Auhindade üleandmisel rõhutas linnapea Edgar Savisaar vajadust toetada ja tunnustada majanduslanguse ajal ettevõtjaid, et neil jätkuks jõudu raskustele vastu panna ja tõusutrendi positiivselt reageerida. „Just ettevõtlus, eelkõige välisturgudele orienteeritud tootmine on see, mis peab aitama Eesti majanduse kraavist välja tuua,’ rääkis linnapea. „Tallinn püüab erinevate meetmetega sellele igati kaasa aidata, kuid äärmiselt oluline on ettevõtjate endi pealehakkamine – tänased auhinnasaajad on näidanud, et neil jätkub tahet edasi liikuda ning Tallinna linn tunnustab seda igati.“

 

Juba on väga positiivset tagasisidet saanud ka kvartali kaks kõige värskemat hoonet: Vana ja Uus Jahuladu (arhitektid Hanno Grossschmidt, Tomomi Hayashi ja Youko Azumakawa). Nende kahe vastvalminud hoonega tõestab Rotermanni kvartal kui Tallinna kinnisvaraarenduse lipulaev taas, et kõigile nõuetele vastav büroohoone võib olla arhitektuuriliselt erakordselt põneva lahendusega.

 

Rotermann City Oü on seadnud arendustegevuses eesmärgiks, et inimene tunneks ennast linnaruumis võimalikult hästi ning et teda ümbritsev atmosfäär pakuks vaatajale esteetilist naudingut.

Rotermanni kvartali arendusprojekti raames on loomisel multifunktsionaalne miljääväärtuslik oaas otse linnasüdamesse.

  

Rotermann City Oü

   

PS. Oleme nõus enne üürnike sissekolimist korraldama ajakirjanikele värskelt valminud Vanas ja Uues Jahulaos tutvustavaid ringkäike – need kaks väga originaalsel moel vana ja uut kokku sobitavat hoonet on tõesti uudistamist väärt.

   

Kontakt:

Delia Pihl

Tel: 6264206

E-mail: delia.pihl@rotermann.com

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus