• Esileht
  • PRESSITEADE: Värsked arhitektuuripärlid ja unikaalsed büroopinnad Rotermanni kvartalis

PRESSITEADE: Värsked arhitektuuripärlid ja unikaalsed büroopinnad Rotermanni kvartalis

Tallinna südalinn on taas kahe erakordse hoone võrra rikkam. Sajandivanune Rotermanni jahuladu – Vana Jahuladu – on saanud värske kuue ning unikaalse naabri Uue Jahulao näol.

Rotermann City on seadnud esimese kinnisvaraarendajana eesmärgiks ületada Tallinna linnaplaneerimises valitsevat halli keskpärasust  lisades linnapilti vaid kõrgtasemel arhitektuuri. 

1829. aastal alguse saanud Rotermanni täästuskvartal elab läbi uuestisündi. Ajaloolised paekivihooned renoveeritakse ja seotakse kvaliteetse kaasaegse arhitektuuriga. Arhitektid Hanno Grossschmidt, Tomomi Hayashi ja Youko Azumakawa on sidunud sajandivanuse Rotermanni Jahulao kõrvalasuva uue büroohoonega, ühendades kvartalile omaselt uue ja vana. Hooned on omavahel ühendatud klaasist aatriumiga – nii saab üürida büroopindu, mis ulatuvad läbi mõlema maja. Rotermanni kvartali juugendlike ja historistlike joontega ansambel moodustab Tallinna kesklinnas harvaesinevalt ühtse arhitektuurse keskkonna. Kvartali arendaja Rotermann City näeb ette vanade paekivihoonete ja moodsa arhitektuuri sidumist ning funktsionaalse mitmekesisuse loomist. äsjavalminud Uus ja Vana Jahuladu on oma värske arhitektuurse lähenemisega pälvinud nii arhitektide kui laiema avalikkuse positiivse tähelepanu.

Viimase suurema tunnustusena tuleks märkida ära Tarmo Luisu ja Margus Triibmanni loodud Rotermanni tänava terviklahendus (led-tänavavalgustid, valgustusega plastistmed, prügikastid, taimekonteinerid), mis äsja välja kuulutatud disainiauhindade jagamisel pälvis rekordiliselt kolmekordse tunnustuse (nii tootedisaini, disainiprojekti ja kui ka design management`i kategoorias)!

 

Rotermanni kvartalile iseloomulikult on vastvalminud hooned tõesti eripärased. Nii näiteks on Uue Jahulao fassaad kaetud väga moodsa cor-ten terasplaadiga, mis jätab majast maalilise ja muutuva ilme – tänu ilmastikuoludele oksüdeerub see oranžiks. Lisaks tõmbavad tähelepanu ekstra suured aknad, mis avanevad Rotermanni linnaväljakule – tulevasele kvartali tuiksoonele. Vastvalminud majade boonuseks on samuti võimalus liftiga maa-alusest parklast otse büroosse sõita.

 

Esimesel korrusel on kaubandus- ning üleval büroopinnad. Omanäolisi ja kordumatuid äri- ja büroopindu saab üürida suurusvahemikus 50 kuni 960 m2.

 

Vastvalminud majadesse tuleb esimene sära ja elu sisse juba novembri alguses. Nimelt on Tallinn Fashion Week valinud Uue ja Vana Jahulao oma ürituste toimumiskohaks: 1.- 8. novembrini leiavad seal aset eesti tippmoeloojate näitused ja show`d.

   

Kontakt:

Delia Pihl

Tel: 6264206

E-mail: delia.pihl@rotermann.com.

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus