• Esileht
  • Pindi Kinnisvara müüs provintsiärid lätlasele maha

Pindi Kinnisvara müüs provintsiärid lätlasele maha

Venemaa ja Saksamaa investoreid esindav riialane Guntis Jaunzems ostis Pindi Kinnisvarale kuuluva VT Kinnisvara, mille alla kuuluvad neli maakonnaesindust Eestis ning Realia maakleribürood Lätis ja Leedus.

Eestis odava põllu- ja metsamaa kokku ostmisest huvitatud Jaunzems kasutab frantsiisilepinguga edasi Pindile kuuluvat kaubamärki Realia. „Huvitun maadest ennekõike VT Kinnisvara büroode asukohtades Rakvere, Paide, Pärnu ja Kuressaare ümbruses,” ütles Jaunzems. „Minu investorid, kellel on pikaajaline kogemus Lätis, kaaluvad ostetud maid anda rendile, kuid ka ise neid majandama hakata. Spekulatiivsed tehingud käivad samuti asja juurde.” Ligi kaks aastat Pindiga koostääd teinud mees juhib Realia maakleribürood Riias.

Viis protsenti ärist

Pindi Kinnisvara loobus müügitehinguga ligi viiest protsendist oma ärist, sest ei suutnud seda edukalt hallata.

„Otsustasime VT Kinnisvara maha müüa, sest täätajate vastuseisu tõttu saneerimine ebaõnnestus, samuti polnud meie maakleritegevus Lätis ja Leedus kuigi edukas,” ütles Pindi Kinnisvara suurosanik Kalev Roosiväli. „Püüdsin VT Kinnisvara tegevust saneerida, sest ettevõtte sissetulekud ei katnud isegi täätajate palgakulusid.”

VT Kinnisvara saneerimiskatsest ja müügist lahvatas tüli maaklerite ja omaniku vahel, mis tõi kaasa kaebuste laine täävaidluskomisjonile ning maaklerite laialijooksmise ettevõttest.

„Vestman Teenused AS-i täätajad olid ettevõtte müümise vastu, sest Pindi juhtide nägemus tääst ja täätajatega suhtlemisest meile ei sobi,” rääkis anonüümsust soovinud endine maakler. „Suve lõpus hakkas Roosiväli täätajatele helistama ja ähvardama, et kui poolte kokkuleppel ei lahkuta, siis täätasu ei maksta ja ta saab meist ka niisama lahti.”

Jaunzemsi omanikuõigused VT Kinnisvarale kinnitatakse äriregistris lähiajal ja uus omanik võtab täävaidlused Roosiväljalt üle. „Igaüks saab ise valida, kus ta täätada tahab,” ütles Jaunzems.

Vestmanist sai Läti ettevõte

•• Sügisel ostis Pindi Riia büroo juht Guntis Jaunzems VT Kinnisvara, kuid tehing pole äriregistris seni registreeritud.

•• Pindi Kinnisvara kuulub Realia Groupi kaudu Kalev Roosiväljale, Alis Mällile, Peep Soomanile ja Annika Sillaotsale.

•• Realia Groupi nimeline ettevõte tegutseb kinnisvaraturuliidrina Soomes, kuuludes pankadele ja pensionifondidele.

Allikas: 13.jaanuar 2010.a. Eesti Päevaleht

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus