• Esileht
  • Sooman: kinnisvaraturg maksab euro tulekule lõivu

Sooman: kinnisvaraturg maksab euro tulekule lõivu

 

Eesti kinnisvarafirmade liidu juhatuse esimees Peep Sooman märkis ehitusuudised.ee-le antud online-intervjuus, et tänavuse kesise tehinguaktiivsuse taga on üleüldine elukalliduse järsk tõus, millest pole pääsenud ükski eurotsooniga liitunud riik.


 

„See oli euro hind meie jaoks. Toidukorvi järsk kallinemine avaldab kinnisvaraturule aga tugevat mõju, sest kuna enamus tehingutest tehakse siiski laenu abil, siis varasemalt laenumakseks kuluda võinud summa süüakse täna sõna otseses mõttes lihtsalt maha,“ märkis Sooman.

 

Tema sõnul on hinnatrend kinnisvaraturul siiski ülespoole suunatud, arvestades asjaolu, et Eesti majanduskliima on täna oluliselt parem, kui paar aastat tagasi.

„Iseasi muidugi, kui kiirelt see kõik toimub. Miski ei välista, et üleüldise elukalliduse kasvu tõttu jääb kinnisvaraturg loiuks ka lähitulevikus. Taastumisprotsess ei toimu üleää, vaid vastavalt inimeste reaalpalga kasvule. Ja ma tahaksin loota, et Eesti turg ei ignoreeri edaspidi gravitatsiooni – see oleks kõikidele turuosalistele, kui just spekulandid välja arvata, kasulik,“ kirjutas Sooman.

 

Allikas: http://majandus.delfi.ee/news/kinnisvara/sooman-kinnisvaraturg-maksab-euro-tulekule-loivu.d?id=47880699

 

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus