• Esileht
  • Swed asub ülevõetud vara müüma

Swed asub ülevõetud vara müüma

2011. aasta lõpu seisuga Swedbanki kinnisvaraettevõtte Ektorneti Eesti portfellis kinnisvara 64 miljoni euro väärtuses, mis on umbes üheksa miljoni võrra enam kui aasta tagasi. Pank ütleb aga, et sel aastal keskendutakse pigem ostule kui müügile.

 

‘Kui paar aastat tagasi tegelesime enamasti ostmisega, siis eelmisel aastal keskendusime ehitustäädele, seejärel müügile ja liisimisele,’ ütles Swedbanki kinnisvaraettevõte Ektorneti Baltimaade kommunikatsioonijuht Ingars Rudzitis.

 

Seda, miks varade maht 2011. aastal ikkagi kasvas, põhjendas Rudzitis sellega, et vara müügiks ongi oodatud õiget aega. ‘Määdunud kriisist saadud kogemus näitas, et parem on omandatud vara korrastada ja arendada, mitte kiirustada seda kohe müüma alla selle potentsiaalse turuväärtuse.’

 

Ektornetile sarnase mahtude kiire kasvu just 2010. aastal tegi läbi ka SEB kinnisvaraettevõte Estectus, selle portfell kosus aastaga üle viie korra. Läinud aasta lõpu seisuga oli SEB tütarfirma Estectuse omandatud vara maht auditeerimata aruande põhjal 17,8 miljonit eurot. See tähendab, et vara maht peaaegu kahekordistus, kuid tempo on siiski aeglustunud.

 

Estectus Oü juhataja Hannes Kuhlbach ütles, et viimase aastaga on varade maht kasvanud põhiliselt arvuliselt maatükkide osas. Ka Kuhlbach märkis, et nad teevad lähiaastatel kõvasti tääd tühjade pindade ja hoonete üürileandmiseks, kuid ka müümiseks.

Allikas: http://www.ap3.ee/article/2012/3/6/swed-asub-ulevoetud-vara-muuma

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus