• Esileht
  • Liit: inimesed on hakanud kinnisvarasse investeerima

Liit: inimesed on hakanud kinnisvarasse investeerima

Kuigi olud kinnisvaraturul muutuvad väga kiiresti, ei ole Eesti Kinnisvarafirmade Liidu teatel Eesti kinnisvaraturg enam sugugi halvas seisus võrreldes eelmise ja üle-eelmise aastaga.

Kinnisvarafirmade liidu tegevdirektori Tõnis Rüütel rääkis ERRi raadiouudistele, et  kui mullu ja eelkõige tunamullu turg peaaegu seisis ning pangad olid hirmul ja ei tahtnud eriti laene anda, siis tänaseks on see pool taas avanenud.

‘Elukondliku kinnisvara osas ei maksa peljata, et pank laenu ei anna ja arendajad on ka hakanud oma projekte taas lahti sulatama ja realiseerima,’ märkis ta. Rüütel lisas, et liidule teeb eriti rõõmu see, et kinnisvara kvaliteet on tugevalt tõusnud ehk arendajad on ostja nõudlikkusega pidanud kaasa minema.

Eesti inimestel on praegu hoiuarvetel raha rohkem kui varem ning Tõnis Rüütli sõnul on märgata, et ka Eesti inimene mõtleb juba kinnisvarasse investeerimise peale.

‘Eraisikute deposiite on tõesti läbi aegade kõige rohkem ja kui mõelda, mida selle rahaga teha, siis kahtlemata kinnisvarasse investeerimine on kohane. Seda tehakse küll, kuigi tehingute arv on ajutiselt langenud. Samas määdunud aastaga võrreldes on pangad andnud eluasemelaenu kolmandiku võrra rohkem,’ selgitas Rüütel.

Ka soomlased tunnevad endiselt huvi Eesti kinnisvara vastu.

Rüütel tõdes, et kehtib üks kuldreegel, mida ükski majandussurutis ei pärsi – head asjad lähevad ikka kaubaks.

Allikas: http://uudised.err.ee/index.php?06238793

© 1994-2024 EKFL | Privaatsus